Bärby självplock

I söndags var vi på Bärby självplock med Anna och Anders! Bärby ligger i Säve utanför Göteborg och är ett litet grönsaksparadis för den som tycker om att plocka sina grönsaker och bär själv! Utbudet varierar såklart beroende på vad som är moget, ett tips är att ringa deras telefonsvarare (se hemsidan) där de informerar om vad som finns att plocka just för dagen!

De har öppet alla dagar i veckan och detta har blivit ett litet trevligt söndagsnöje för oss då och då. Det är kul att se hur det växer så att det knakar och få strosa runt bland alla härligheter. Så passa på innan vintern börjar närma sig och besök Bärby självplock, glöm inte att ta med hela familjen!

Vi har märkt att det är lätt att ”förplocka sig”, men det är ingen större skada skedd…förväll och frys in! Vår frys är nu full med mangold, grönkål, koriander, persilja m.m. Så plocka på (till en mycket billig penning) istället för att köpa frysta grönsaker på ICA i vinter. Sen smakar det ju så mycket godare när man vet att man har plockat grönsakerna själv direkt från landet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *