Skogens guld!

Vissa råvaror gör en extra glad.
Här är en av dem:

Troligtvis har det med barndomsminnen att göra, alla har vi något som vi associerar till och älskar (eller hatar). Igår kom Kaj hem med hela väskan full med kantareller som han plockat i skogen. Det är ju så att man blir barn på nytt. Trots en sen ankomst kunde vi inte låta bli att göra varsin kantarelltoast.

Lägg kantarellerna i en torr panna, låt vätskan koka bort. Tillsätt en klick smör och lite hackad lök. Häll i en skvätt vin, rött eller vitt, och häll på lite grädde och en aning mjölk. Låt koka ner till en go konsistens, krydda med salt & vitpeppar och ha i lite hackad persilja. Lägg stuvningen på toastbröd, riv på en lagrad ost och gratinera i ugnen. Njut ordentligt av härligheten och – varför inte – drick ett glas rött till. Godare nattamacka är svårt att få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *