Kylskåpssoppa!

Pumpa- och kålrabbissoppaSöndag är dagen då det ska fixas med saker som aldrig blir gjorda. Fixa läckande vattenkranar, skruva på några skåpsluckor och dona i köket. Högtalarna spelar Leonard Cohen, varför spela något som stressar upp dig.

 

 

Sammanfattningsvis gav söndag ingen högvinst på Triss, men två nya bröd att njuta av. Kvällen avslutades med en rajd i kylskåpet där det kändes som att det vore dags att använda de sista grönsaker vi plockade på Bärby. Resultatet blev en Pumpa- och kålrabbisoppa.

Recept:

En liten pumpa
En halv jätte stor Kålrabbi
En gul lök
En klyfta färsk vitlök
Lite av en Broccoli
En skvätt av det dyra vita vinet som står i kylen som ni drack för 3 veckor sen
Mjölk och grädde
salt och peppar
några kvistar färska örter, typ timjan rosmarin eller vad du har hemma
Färskriven muskot

Skala och tärna ner grönsakerna och svetta allt samman, spara dock broccolin och lite av kålrabbin. Plocka små fina buketter av broccolin och svetta med stammen i soppan. Tillsätt en skvätt vin i soppan och koka grönsakerna mjuka och tills de släpper lite vätska. Lägg nu i örterna, de ska dock tas ut innan soppan mixas. Häll nu på grädden och mjölken och koka lite till. Mixa soppan slät, sila om du önskar en slätare soppa. smaka av med salt, peppar och muskot.
Fräs buketterna av broccoli och fin brunoise av kålrabbi i smör. Nu är det klart! Bara att servera med lite krutonger och pumpaolja eller kanske lite rostade frön.

Ps. Om ni låter soppan koka över så smakar den bättre Ds.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *