Råraka

Råkade ta mig en liten fredagstupplur i soffan efter jobbet och vaknade upp småhungrig. Hittade lite tillbehör i kylen som fanns kvar från Kajs Langos-test tidigare i veckan. En råraka såhär på kvällskvisten är aldrig fel. Världens enklaste att göra och klar på 5 minuter.

Råraka

Skala mandelpotatis (eller den potatis ni har hemma). Riv på rivjärn. Tänk på att potatisen inte ska läggas i vatten, då försvinner stärkelsen och rårakan faller isär vid stekningen. Salta och peppra den rivna potatisen. Lägg en klick smör i en stekpanna, lägg i potatisen när pannan är varm och tryck ihop till en tunn ”plätt” med en stekspade. Stek någon minut på varje sida tills potatisen är krispig i kanterna.

Lägg på vad som finns hemma, här använde jag crème fraiche, brännvinsost, räkor, rödlök och svart caviar. Lite dill och löjrom istället hade inte skadat, men vad gör man när kylskåpet ekar lite tomt ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *