Vilmers doptårta!

I helgen döptes Vilmer, Charlotte och Davids lille prins!


Då hade Charlotte (en barndomsvän till mig…som förövrigt är kung på kladdkaka;-) bakat denna tårtan, jag tyckte att den var så fin så jag var bara tvungen att lägga upp den. Jag har inte själv smakat på den men jag är övertygad om att den var gudomligt god!

Grunden i tårtan är en vanlig sockerkaksbotten, ett så kallat ”3 del – anslag”. Jag har aldrig bakat ett sådant anslag men Charlotte berättade att man använder sig av 3 lika stora glas. Man knäcker ägg i ett av glasen (hon använde 10 ägg till denna tårtan som blev 13 cm hög) och sen fyller man upp lika mycket socker i det andra glaset och sen lika mycket vetemjöl i det tredje. Ha även i lite bakpulver i mjölet. Vispa sedan ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Grädda i ugnen som en vanlig sockerkaksbotten.

Tårtan är sedan fylld med en glasskräm (hälften vaniljkräm och hälften grädde) och en päronmousse. På sockerkaksbottnarna droppade hon lite fläder- och päronsaft. När man klär en tårta med sugerpaste ska man alltid stryka en smörkräm runt tårtan (under sugerpasten…), annars blir sugerpasten lätt fuktig. Charlotte gjorde en flädersmörkräm, visst låter det gott!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *