Den godaste av marängtårtor!

Jag är svag för marängtårtor!

Det finns ju oändligt många recept och jag har testat en hel del…men detta är utan tvekan det bästa! Denna tårta blir riktigt härligt krispig och spröd utanpå, medan den är mjuk inuti. Mamma kallar den för ”Marshmallowstårtan” och det med all rätt för konsistensen påminner lite om just detta. Nu är inte jag särskilt förtjust i marshmallows, men tårtan älskar jag!

Recept

6 äggvitor
4 dl socker
3 msk vaniljsocker
1 ½ tsk vitvinsvinäger

Gör såhär:
Vispa äggvitor och socker i 15 minuter med elvisp. Rör i vaniljsockret och vinägern med en slickepott. Bred ut smeten i en cirkel på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen i 150 grader i 45 minuter. Låt sedan stå på eftervärme i minst en timma.

Låt tårtan svalna och garnera med 3 dl vispad grädde och färska bär!

Det är inte jättekul att vispa i 15 minuter om man inte är så lyckligt lottad att man äger en Kitchenaid, men det är väl värt besväret! Tänk på att använda en riktigt ren bunke och vispar så att marängen blir riktigt porös och fin. Det är viktigt att ingen äggula följer med ner i bunken, fett gör så att äggvitan inte reser sig och då blir det ingen maräng. Använd äkta vaniljsocker, inte vanillin om ni har det hemma. Vanillin är ett konstgjort smak- och doftämne och har alltså ingenting med äkta vanilj att göra.

 

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *