Vegetarisk lasagne

Med risk för att låta en aning föråldrad men det känns som att tiden springer iväg som aldrig förr. Jag tittade in på bloggen och insåg att det var ett tag sedan den blev uppdaterad och min tanke blev genast vad har vi egentligen gjort sedan sist?

Dagarna fylls mest med jobb nuförtiden även om det stundtals hinns med lite annat smått och gott. Mamma har bland annat fyllt 60 år vilket firades med ett stockholmsbesök, fiskpedikyr och middag på B.A.R. En mysig helg med hela familjen där det blev tårtbak med underbaraste Maya, Champagnefrukost och allmän kvalitetstid. En barndomsvän var på besök förra helgen, där ett av målen var att jag skulle lära henne att göra hemgjord pasta till middag. Det gick sådär, kvällen slutade ungefär som när vi var 15 år, med hämtpizza och marängswiss. Inte så tokigt det heller. Förra veckan besöktes Hello Monkey på Magasinsgatan för första gången. Har tänkt att vi ska gå dit en längre tid nu men det har liksom aldrig blivit av. Gillar man dumplings och lite starkare mat så är detta ställe väl värt ett besök, nästa gång tänker vi testa den förhållandevis nyöppnade systerkrogen på Linnégatan.

Idag har jag haft en ledig dag och blev då sugen på att laga lite mat…kan kanske verka märkligt att man under lediga dagar kan längta efter detta när det just är matlagning som vi sysslar med hela dagarna. Men det är en helt annan sak att laga mat hemma än vad det är på restaurang. Här hemma kan man pyssla i timmar utan någon stress och testa sig fram hur man vill. Ett sätt att koppla av helt enkelt.

Idag blev det en vegetarisk lasagne som jag gör ganska ofta. Tyvärr strular sidan en aning så jag kan inte lägga upp några bilder. Troligtvis är det inga större konstigheter, men då Kaj inte är hemma (han är liiiite mer teknisk än jag) så får det bli ett bildfattigt inlägg idag. Man kan i princip ha i vad som helst i lasagnen men jag brukar använda bladspenat och getost. Principen är den samma som med vanlig lasagne, en tomatsås och en bechamelsås som varvas med smörstekt bladspenat och getost. Väldigt enkelt och väldigt gott. Jag hade lite västerbottenost kvar som jag rev ner också, det är gott med en lagrad ost så att det blir lite sting i härligheten. Tycker man om muskot så är det ett tips att krydda spenaten med. Grädda lasagnen i ca 200 grader i 40 minuter. Låt den gärna stå i en kvart är den kommer ut ur ugnen så att den får ”sätta sig” och ”gotta till sig” innan den ska ätas.

På tal om att tiden springer iväg…i helgen fick jag ett tips av min syster som jag nu måste dela med mig av. Hos henne åt vi yoghurt med saffranshonung och kanel till frukosten. Så fantastiskt gott. Jag funderar nu på ett testa en sorbet på dessa smaker. En yoghurtsorbet med smak av saffran och honung. Det kan bli riktigt gott eller också en flopp. Jag rapporterar när jag vet resultatet.

Hur som helst, den där yoghurten fick mig verkligen att längta till jul. Det är snart bara 1 månad kvar och det börjar bli dags för lite julbak. Det kanske är en aning tidigt..men vad spelar det för roll? Jag har nämligen gjort en pepparkaksdag idag som ligger på kylning. Jag tror det är dags att baka ut den. Det är ett av farmors alla recept och jag måste säga att det är det bästa (såklart). Jag återkommer med receptet i veckan. På återseende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *