Solhaga stenungsbageri

Förra veckan fann jag en ny liten skatt. Eller rättare sagt ny för mig, Solhaga Stenungsbageri. Det här bedårande stället ligger i Slöinge och jag kan inte förstå att jag inte har hittat det förrän nu. Nu har jag varit där två gånger på en vecka. I ett gammalt uthus med en vedeldad stenugn bakas det surdegsbröd och bakverk så att det står härliga till. År 2008 köpte Sara Wennerström en fastighet som sommarhus, de har sedan dess renoverat hela stället och förverkligat sin dröm. Ni hör ju, man blir ju lycklig bara av att höra historien. Hit åker man för en fika i en närmast idyllisk miljö och här köper man definitivt med sig bröd hem till kvällsmackan.

Jag har ikväll lusläst Saras blogg, Sara bakar, som ni hittar här. Här finns massa recept som får en att längta till hösten då man kan tillbringa de ruggiga kvällarna med att baka och mysa i köket. Men det finns inte bara fina recept att ta del av utan också en resa att imponeras av. Det är härligt med människor som har modet att följa sin dröm.

Idag har jag haft en ledig dag, en välförtjänt sådan om jag får säga det själv. Kajs syster och sambo har varit på besök och inte minst (eller jo, faktiskt minst..) det lilla nytillskottet i familjen. Kvällen tillbringades därefter med Charlotte och Vilmer. Vi smaskade i oss 1 kg färska räkor och mös, sånt gör Lisa glad. Nu har jag lite uppladdade batterier inför slutetappen på säsongen. Det kommer onekligen känns lite vemodigt när vi stänger igen Köttkrogen i Fiskebyn den 31 augusti. Men var sak har sin tid och jag ångrar inte en sekund att vi tog beslutet att köra. Har ni inte besökt oss ännu – och framförallt – har ni besökt oss och vill återkomma, så är ni givetvis varmt välkomna! Än så länge har vi öppet i 3 veckor till!

2 svar på ”Solhaga stenungsbageri

 1. Ja, visst är stället underbart. Älskar deras bröd och deras sockerbullar! Attans att det inte ligger lite närmre bara…
  Vet du något om nästa sommar? Blir det en favorit i repris nästa år?

  Alla gånger vi varit på Köttkrogen, så har vi varit supernöjda! Tack!

  Kram Kram

  • Sockerbullarna har jag inte testat ännu, får bli vid nästa besök!
   Vad roligt att ni har varit nöjda, det glädjer oss verkligen! Tack själva för att ni har besökt oss!

   Vi har inte bestämt ännu angående nästa år. Vi kommer att summera här några veckor efter säsongen så får vi ta upp diskussionen då. Vi tycker att det har varit jätte roligt, så mycket kan jag i alla fall säga=) Sen får vi se vad som händer, många faktorer som spelar in med vårt vanliga jobb, vart vi kommer befinna oss osv…vi får helt enkelt se=)

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *