Hemgjorda hamburgare på grillen!

Blogginläggen har inte direkt flödat här inne i sommar. Främst beror det på att tiden inte riktigt har räckt till på grund av jobb och att matlagningen utanför jobbet har varit obefintlig. Men, nu börjar vi snart komma tillbaks till vardagen efter sommaren och därmed ska vi försöka få igång bloggen igen! Det är ju snart höst och jag tycker att det ska bli så mysigt att få kura ihop sig och laga massa mat och baka hemma. Jag har verkligen saknat det i sommar, även om jag har stått dagarna i ända på Köttkrogen vid grytorna så går det inte att jämföra med hemmamatlagning. När tiden existerar för långkok och man kan laga mat med ett glas vin i handen. Det är bland det bästa jag vet.

Hur som helst, en kväll i sommar fick vi tillsammans som vi lagade mat! Det var faktiskt bara för någon vecka sedan, det var fint väder ute och vi längtade så till att få grilla. Vi gick hem till mina föräldrar och grillade hamburgare. Dessa burgarna är gjorda på färdigmald nötfärs, salt och svartpeppar. That´s it. Jag tycker att det blir godast så. Eller ska jag vara ärlig, det blir ännu godare om ni köper en härlig marmorerad bit högrev. Mal det själv hemma till färs och krydda bara med salt och peppar. Det blir gudomligt, det funkar givetvis bra även med nötfärs…men det går inte riktigt att jämföra.

Burgare på Grill

 

Denna kvällen var vi väldigt hungriga och kom på ganska sent att vi skulle grilla, så då dög det riktigt fint även med den färdigköpta färsen. Tänk på att inte lägga på burgarna för tidigt på grillen, se till att gallret är riktigt varmt när köttet läggs på (så fastnar de inte), vänd dem endast en gång och lägg på locket medan de grillas. Enligt mitt tycke ska burgaren ha en rosa kärna, då blir de så mycket saftigare, men det är givetvis en smaksak. Medan grillen fortfarande är varm, släng på några skivor bacon också, så blir burgarkalaset fulländat.

 

Burgarfest!

 

Till burgarna så gjorde vi ett foliepaket med färskpotatis.

½ kg rå färskpotatis
1 solo vitlök
2 st schalottenlök
Färska örter från landet, vi använde timjan och rosmarin
Rikligt med smör
Rejält med salt och peppar

Skiva potatisen, löken och vitlöken. Lägg alla ingredienser i ett foliepaket (dubbla lager) och lägg paketet direkt på glöden. Det tar cirka 20 minuter att bli färdigt och doften när man öppnar paketet är oslagbar.

Färskpotatis

 

Dressing med soltorkad tomat och västerbottenost

150 g västerbottenost
1 liten burk soltorkade tomater
Färsk timjan efter behag
2 dl creme fraiche
Salt och peppar

Riv västerbottenosten och hacka de soltorkade tomaterna. Blanda med övriga ingredienser och låt gärna stå och dra några timmar innan den serveras. Denna dressing blev riktigt, riktigt god och är numera min nya favorit hamburgerdressing.

Utöver råstekt potatis så serverade vi också Padrons till. Det är så gott, har ni inte testat så gör det när ni får tillfälle. Finns i välsorterade grönsaksbutiker och kan jämföras med små gröna paprikor.

 

Padrons

 

Hetta upp olivolja i en panna. Pannan ska vara riktigt, riktigt het när ni häller i dem. Stek hastigt och krydda med flingsalt och svartpeppar.

 

Ät direkt tillsammans med burgaren och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *