Blodapelsinmarmelad

En liten uppdatering vore på sin plats. Det var så längesedan vi skrev något här på bloggen att jag hade glömt mitt lösenord för att logga in. Vi har inte slutat laga mat, vi har bara inte prioriterat att dokumentera det som har tillretts i grytorna.

En liten filur kom in i vårt liv. För snart 3 månader sedan föddes vår dotter Ellie. Vår kärlek till mat har alltså fått en konkurrent. Men jag är övertygad om att den är stark nog för att räcka till båda.

Idag när jag gick förbi grönsakshandlaren så kunde jag inte motstå de härliga blodapelsinerna som låg och gottade sig i vårsolen. Passa på, ät dessa skönheter nu! De är helt fantastiska, både till smak och utseende. Jag har idag kokat marmelad på härligheterna. Nedanstående recept räcker till två burkar, önskar ni en större mängd så är det bara att dubbla receptet.

marm

 Recept

6 st blodapelsiner, varav skal från 3 st
3 dl syltsocker

Gör såhär:
Skala 3 av apelsinerna med en potatisskalare, var noga så att det vita inte kommer med. Koka upp vatten, lägg i skalen och koka i 2 minuter. Sila av. Upprepa 3 gånger. Strimla skalen fint. Skala alla apelsiner och skär i mindre bitar. Lägg i kastrull och koka 10 min. Mixa lite lätt med en stavmixer, men inte helt slätt. Tillsätt socker, de strimlade skalen och koka i 30 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar.

Givetvis kan marmeladen smaksättas med vad man vill; vaniljstång, kardemumma eller varför inte timjan. Bara fantasin sätter gränser!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *