Citron- och Vallmokaka

Detta recept passar utmärkt till julen, i mitt tycke. Jag har alltid varit svag för kombinationen av vallmo och citron och här kommer de båda till sin rätt.

IMG_2363

Du behöver:

Kakan
1-2 eko citroner, beror på hur mycket citron du vill ha.
6 ägg
250 g mandelmjöl225 g strösocker
1 tsk bakpulver
1 dl vallmofrö
smör, att smöra formen med

Glasyren
1 äggvita
1 ½ dl – 2 dl florsocker
½ dl mandelspån

Serveras med vispad vaniljcreme fraiche eller vispad grädde.

Gör så här: Tvätta och koka citron(erna) i 2 – 3 timmar. Sätt ugnen på 180 grader. Plocka bort knoppen på citron(erna) och mixa tillsammans med ägg, mandelmjöl. socker, och bakpulver. Smörj en springform och häll i smeten, grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter. När kakan är klar, kolla med en sticka, ta ut den och låt den vila i 10 minuter. Ta bort formen och låt svalna helt.
Vispa upp äggvitan och rör i florsocker. Rör ut till en slät glasyr och ringla över kakan. Strö över mandelspån(kan med fördel vara rostade). Servera med vispad creme fraiche eller grädde.

Lycka till och en härlig Lucia!

Berätta gärna för dina vänner om du gillar detta!

Kommentera