Sommarmat

Vi är mitt i semestertider, vilket inte minst avspeglar sig här på bloggen. Matinläggen är få, likaså de mer avancerade middagarna. För tillfället äter vi mest lätt sommarmat, packar ner en picknick och går till Botaniska. På sommaren behöver det inte vara så komplicerat, en korv på en engångsgrill smakar aldrig så gott som på en klippa vid havet.

Ikväll blev det ”snabbmat” här hemma, när temperaturen är hög ute så är det fräscht med bara en lätt pasta. Ta vad som finns hemma och vips har ni en middag på 10 minuter. Nu var jag så hungrig så det tog ungefär lika lång tid för mig att äta upp den som att laga den, då är det extra skönt när det går snabbt.

Pasta

 

Koka bara pasta enligt anvisningar på paketen. Hacka ner lite chili och en schalottenlök och fräs i gryta. Tillsätt hyvlade morötter och en skvätt grädde. Lägg i pastan och låt koka någon minut så att den blir krämig. Tillsätt babyspenat och en skvätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik och garnera med räkor, avokado, hyvlad parmesan och färska örter. Ätes gärna på balkongen med tallriken direkt i knät. Lätt som en plätt och inte så pjåkigt för smaklökarna.

Om man inte är så sugen på att laga mat under sommartid så kan man ju med fördel gå ut och äta…något som vi själva gärna gör. Missa för all del inte Köttkrogen i Fiskebyn just nu, där våra vänner Emelie och Mikael lagar mat och gör drinkar så att det står härliga till. Åk dit och få fantastisk närproducerad mat och service. Jag minns att det var inte bara en gång förra året som jag fick nypa mig i armen när jag gick ut från köket efter service, precis när solnedgången gick ner. En fullsatt uteservering, ett spegelblankt hav och höga skratt från gäster som täckte Glommens övriga tystnad. Det finns alla förutsättningar för en magisk kväll om ni passar på att besöka restaurangen innan de stänger för säsongen.

 

sol

En bild från en av förra sommarens magiska kvällar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *