Chokaldmusslor

Att utgå från klassiska mandelmusslor och sedan lägga till eller ta bort kan ge oväntat goda resultat. Istället för att fylla med grädde och bär har jag fyllt dessa med hasselnöt och choklad- och nougatganache. Samtidigt som fyllningen är ny så är de även helt glutenfria då vetemjölet är ersatt av rismjöl. Resultatet är juligt goda musslor!

Det här behövs: ca 40 st små musslor

Musslorchokladmussla
1 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl
0,75 dl strösocker
100 g smör
1 st ägg
1 krm vaniljpulver
1 st bittermandel(malen) eller 2 droppar arom

Fyllnig
Rostade och skalade hasselnötter
50 g nougat
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör
1 msk glucose

Gör så här: Rör socker och smör poröst. Blanda i mandelmjöl, ägg och rismjöl och arbeta ihop till en deg. Smaka av med bittermandel och vanilj. Låt den vila i kylen ca. 30 min. Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna och tryck ut deg, ganska tunt i formarna. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de är guldgula, ca 10 min. Låt kakorna svalna lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna.
Smält samman nougat, choklad och grädde. mixa i smör och glucose. Lägg en nöt i varje mussla och toppa med den smälta chokladen. Ställ dem i kylen och låt stelna. Ta ut och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *